3 Aralık 2016 Cumartesi

Kalbimizdeki İlkbahar

Selam olsun sizlere ilkbahar kadar canlı dostlarım...

          Havalar iyice soğudu. Dışarı kolay çıkılmıyor artık. Dünya yine sıradan döngüsünü  tamamlıyor işte; ilkbahar, yaz, sonbahar, kış. 
             Yazının başlangıcında ilkbahardan bahsedince şaşırmış olabilirsiniz. Mevsimleri karıştırdığımı sanmışsınızdır belki. Ama mevsimleri karıştırmadım sevgili dostlar, merak etmeyin. Bugün sizlere bahsedeceğim bedenimizle yaşadığımız somut mevsim değil, kalbimizde yaşadığımız soyut mevsim. 
           Dedim ya, havalar iyice soğudu. İnce kıyafetlerle dışarı çıkınca üşüyoruz artık. Ama burada üşümek eylemini gerçekleştiren kim? Bedenimiz. Bedenimiz, ruhumuzu çevreleyen boş bir kalıptan ibaret. Önemli olan ruhumuz ve kalbimiz.
          Hava çok soğukken bile kalbiniz sıcacık olabilir, işte siz o zaman görün üşüyor musunuz, üşümüyor musunuz. Önemli olan dünyanın nasıl bir mevsim geçirdiği değil, sizin kalbinizdeki mevsim. 
          Bazen yazın bir titreme gelir mesela. Hiç düşündünüz mü, nedendir bu? Hava çok sıcak olsa bile kalbiniz üşüyordur o sırada mesela. Kalbinizle dayandığınız dağlara kar yağmıştır belki. Bazen de kışın terler, üşüyen diğer insanları şaşırtırız. O an, kalbimiz sevginin ve güvenin ateşiyle sıcacık olmuştur ve yanıyordur belki. 
          Kalp uyum sağlamadıktan sonra, bedenin yaptığı her iş boş dostlarım. Çoğu insan sonbaharda çok hüzünlü, ilkbaharda çok mutlu olduğunu söyler mesela. Peki neden böyle denilir, hiç düşündünüz mü? Sonbaharda ağaç döken yaprakları, yavaşça buz kesen havayı görünce kalbimiz de buna uyum sağlar ve neşe yapraklarını dökmeye başlar, buz keser. Aslında bu  bizimle ilgilidir. Biz sonbaharda bir değişim geçiriyorsak, kalbimiz iyi yönde yenileniyorsa örneğin, o soğuk ve hüzünlü sonbahar bize ilkbahar olur mesela. Ya da kışın efkarlı soğuğunda kalbimiz birine beslediği sevgiyle sıcacık olmuştur, kalbinizde yaz güneşi vardır sanki. 
          Bazı insanlar vardır, hiç üşümezler. Şaşarız o insanlara. Bizim donduğumuz havada o hiçbir şey yapmadan rahatça dolaşıyordur. Nasıl yapıyordur bunu? Cevap çok basit; ruhunu ve kalbini ısıtmışsa o insan, hiçbir şekilde üşümez. Ya da her mevsimde üşüyen insanlar. Onlar niye üşür? Bu insanlar da genelde hassas kişilerdir. Kalpleri üşür daima, onlar da üşür bu yüzden. 
          Peki ya siz, dostlarım? Siz kalbinize hangi mevsimi yaşatıyorsunuz? 

          Var mısınız, bu kış hep birlikte yaz mevsimini yaşamaya? 

1 yorum: