13 Kasım 2016 Pazar

Mavi Kırlangıç

Selam olsun sizlere güzel ruhlu dostlarım.... 

          Sıradan bir cumartesi gününün bir insanın en mutlu gününe dönüşmesinin mümkün olduğunu hiç düşünmezdim. Ama bu sabah, siz güzel kalpli insanlar, bana hayatın çok mutlu edici sürprizleri olabileceğini gösterdiniz. 
          Dostlarım, yorumlarınız bana çok büyük bir ilham kaynağı oldular. Kelimelerin yolumu kaybettirdiği bu karanlık yolda, güzel kalplerinizle bana ışık tuttunuz. 
          Bir " Teşekkür ederim, "  cümlesini bir insan, bu kadar çok duyguyla söyleyemezdi herhalde. Tek bir cümlenin içine kaç farklı anlam sığabilir? Anladım ki, basit bir cümlenin onlarca anlamı olabiliyormuş. 
          Bu herkese dost sitede, tek dostumun kendim olmadığını gösterdiniz bana. Ve en önemlisi, dünyada bir yerlerde, hala bu kadar güzel kalpli insanlar olduğunu gösterdiniz. Umudumu tazelediniz. 
          Hatırlarsanız, bir önceki yazımda demiştim ki, " Bir yazı, insanın kalbini ısıtıp yüzünde bir tebessüm bırakmadıktan sonra o yazının ne anlamı olurdu ki? " Siz, güzel kalbinizden dökülen güzel sözlerinizle kalbimi sıcacık yaptınız, yüzümden hiç silinmeyecek bir tebessüm oluşturdunuz.            
          Siz güzel ruhlu insanların önünde yapabileceğim tek şey, utançla özür dilemek. Sizin güzel ruhlarınıza dokunmaya layık kelimeler yazamadım. Sizin gönlünüzün, benim kelimelerimden çok daha fazlasını hak etmesine rağmen güzel sözlerinizle benim kalbime yol gösterdiniz.            
            Size ne kadar teşekkür etsem az, dostlar. Umudun ve sevginin bir insanı ne denli mutlu edebileceğini gösterdiniz bana. Kelimelerin formülünün bittiği yerde, duyguların başladığını öğrettiniz.            
           Bu kadar çok şey hissederken, yapabileceğim tek şey kalpten bir cümlenin içine onlarca duygu yüklemek ve sizin güzel ruhlarınıza ithaf etmek... Size çok teşekkür ederim, güneş kadar parlak dostlarım!           
            Ah, bakın neredeyse unutuyordum! " Neden mavi mürekkep? Neden mavi kırlangıç? Sende neyi çağrışım yapıyor? "  diye sordunuz. Sanırım bu soruya cevap verebilmek için, önce size mavi renginin benim için önemini anlatmaya çalışmalıyım.           
           Maviyi oldum olası çok sevmişimdir. Bakınca içimin huzur dolduğu, bana ilham veren bir renk. Zaten mavinin insan psikolojisi üzerindeki etkilerine baktığımızda, yaratıcılığın, huzurun, duygusallığın, güvenilirliğin, hayallerin ve pozitif enerjinin rengi olduğunu görüyoruz.           
          Peki neden mavi mürekkep? İlk yazımda size anlattıklarımı hatırlarsınız. Bu blogu yazmak için aylarca, yıllarca düşündüğümü söylemiştim. Bu blogu yazmaya ilk karar verip, ilk yazımın başlığını defterime attığımda, beyaz kağıdın üstündeki mürekkep, mavi mürekkepti. Mavi mürekkep benim için her şeyin başlangıcı oldu. Siteye bundan başka bir isim koymayı düşünemezdim bile.                    
          Şimdi, gelelim çok özel bir anlamı olan Mavi Kırlangıç'a. Mavi kısmını zaten biliyorsunuz, kırlangıç kısmını açıklayabilmek için size bir efsane anlatmalıyım.            
          Eski zamanlarda insanlar, kırlangıçlarla gardenyaların özel bir ilişkisi olduğuna inanıyormuş. Kırlangıçlar, gardenya çiçeğinin öz suyundan beslenir, gardenya çiçeğiyle korunur ve ömrü boyunca onunla yaşarmış. Bir kırlangıç, gardenyası olmazsa asla normal bir şekilde mutlu olamazmış. Çok geçmeden de ölürmüş.           
           Bu efsaneyi ilk duyduğumda, kendimi tam olarak o kırlangıca benzettim. Gardenyam ise, yazmaktı.            
           Ben, her insanın bir kırlangıcı ya da bir gardenyası olduğuna inanıyorum. Yapılması gereken tek şey, onu aramak. Öyle ya, bir yerlerde hep sizi bekliyor.            
          Sevgili dostlarım, bir yazının daha sonuna geldik. Size yazarken zamanın nasıl geçtiğini, kelimelerin nasıl çoğaldığını hiç anlamıyorum. Bana zamanı unutturduğunuz için teşekkür ederim. 

  Sevgi, umut ve mutlulukla kalın dostlar. 

       

2 yorum:

  1. Allahım okadar bana, gönlüme, kulaklarıma aşina sözlerki hiç yabancılık cekmeden ruha dokunu veriyor ..benim gardenyamda sanırım kulaklarımı gözümü ve ruhumu okşayacak cümlelerle doyurmak ..bunun içinde senin gibi yüreğindekilerini kalemine aktaran kabiliyetli ellere ihtiyacım var ..ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gardenyanı bulmana çok sevindim... Çoğu insana nasip olmuyor bu. :) Yazdıklarımın böyle güzel kalplere ulaştığını gördükçe daha büyük bir istekle yazıyorum. Çok teşekkür ederim, seviyle kal. :)

      Sil